Behandla smärta, inflammation eller värk i höft och höftled

Smärta i höften och höftleden kan bero på flera olika saker, exempelvis överbelastning, artros eller en tidigare skada. Oavsett anledning är det vanligt att du känner dig stel, öm eller har nedsatt rörelseförmåga. Smärtan kan orsakas av besvär i såväl muskler som leder och det är därför viktigt att få rätt diagnos och rätt behandling för att just dina besvär ska kunna åtgärdas korrekt. Läs mer om olika diagnoser för höft och höftled nedan.

Trochanterit

Smärta på utsidan av höften kan bero på inflammation i muskelfästet och i de ytliga slemsäckarna vid höftleden. Det kan ofta stråla ut på lårets utsida. Detta kan bero på en överbelastning, som till exempel kan uppkomma vid enformiga rörelser eller vid slag mot höften. Haltande gång kan också påverka att smärtan uppstår. Smärtan i höften försämras ofta vid belastning eller i sidliggande position, den kan även kännas av i sittande eller vid trappgång.

Artros i höftleden

Vid artros i höften kan smärtan lokaliseras runt bäckenet och ljumsken och kan även stråla ner mot knät. Även nattlig värk kan uppstå men oftast gör det ont vid aktivitet. Stelhet på morgonen eller efter långvarigt sittande är vanligt.

Läs vidare om våra behandlingar.

Kontakta oss gällande dina höftbesvär.

Naprapatklinik 018 ingång

Undrar du något mer och vill komma i kontakt med oss? Eller vill du boka tid online?