Stretching är en vanlig behandlingsmetod som syftar till att öka rörligheten och flexibiliteten i musklerna och lederna. Det är en form av träning där man sträcker ut muskeln eller vävnaden man arbetar med. Stretching kan hjälpa till att lindra smärta, förbättra rörlighet, minska muskelspänning, öka blodcirkulationen och förebygga skador. Ett vanligt problem som kan lösas med stretching är ländryggsbesvär.

Stretchingstekniker

Det finns flera olika typer av beprövade och vedertagna stretchingsmetoder som används inom naprapatyrken. Den kanske huvudsakliga metoden är PNF-tekniken (proprioceptiv neuromuskulär facilitering). Det innebär att en muskel töjs ut till ett ytterläge utan att det smärtar, därefter fixeras leden och muskeln utför ett statiskt arbete under 6–10 sekunder. Därefter låter man muskeln slappna av för att sedan töja ut till ett nytt ytterläge. Detta upprepas oftast tre till fem gånger. En annan teknik som används är INF (interoceptiv neuromuskulär facilitering), där patienten får arbeta statiskt och under en längre tid med motsatt muskel till muskeln man vill stretcha, för att utnyttja den avslappningen man får vid antagonisthämning.

Det är viktigt att komma ihåg att stretching inte bör användas som enda behandlingsmetod. Det är bäst att använda det i kombination med andra behandlingar, såsom manipulation, för att ge bäst resultat. Vi vill också hjälpa dig att själv komma i gång med att stretcha dina muskler för att få den bästa rehabiliteringen. Ta kontakt med Naprapatklinik 018 för att få behandling och ett rehabiliteringsprogram.

Vad kostar en behandling?

Behandlingen kostar 750kr för 45 minuter och är en del av vår naprapatbehandling. Om du är känner dig osäker på om det är rätt behandling för dig så kan du kontakta oss för rådgivning.

Naprapatklinik 018 ingång

Undrar du något mer och vill komma i kontakt med oss? Eller vill du boka tid online?