Mobilisering är en vanlig form av naprapatbehandling som syftar till att öka rörligheten och reducera smärta i leder och muskler. Precis som vid manipulation söker behandlingen att återskapa ledrörligheten och därigenom återvinna funktion i den omgivande bind- och stödjevävnaden, muskelvävnaden samt nervvävnaden.

Ledmobilisering är en manuell teknik där naprapaten använder sina händer för att röra och flytta leder och muskler i en specifik riktning. Till skillnad från manipulation sker handrörelserna långsamt, med låg hastighet och upprepade gånger. Vid mobilisering tas leden ut till ett ytterläge och naprapaten fixerar leden vid denna position. Beroende av vilken teknik man använder kan patienten få utföra ett motarbete i motsatt riktning, eller enbart andas med djupa andetag under cirka 20 sekunder. Effekten blir en hämning av de motoriska signalerna till muskeln med en avslappning som följd, restriktionen minskar och rörelsen kan tas ut ytterligare.

Ledmobilisering kan användas som behandling vid många olika problem. Tekniken skiljer naprapater från en annan stor grupp inom manuell medicin – kiropraktorer, men utförs också av sjukgymnaster och osteopater. Det är en väldigt snäll behandlingsmetod som inte ger några biverkningar.

 

Boka mobilisering idag

Behandlingen kostar 750kr för 45 minuter och är en del av vår naprapatbehandling. Om du är känner dig osäker på om det är rätt behandling för dig så kan du kontakta oss för rådgivning.

Naprapatklinik 018 ingång

Undrar du något mer och vill komma i kontakt med oss? Eller vill du boka tid online?