behandling massage

Massage i Uppsala

Massage är ett naturligt inslag i våra behandlingar. Det finns olika former av massage. Exempelvis den klassiska, mjuka med strykningar, kantningar och saxningar av musklerna, och idrottsmassagen, där man jobbar med djupare och hårdare massage. 

Sen finns det också den så kallade bindvävsmassagen. Det är en form av nervterapi och en vetenskaplig massagemetod som lämpar sig för en som har haft långvariga problem. 

Utförande av massage

När är massage effektivt som behandling?

Massagen ger bra effekt vid bland annat spänningshuvudvärk, käkledsspänningar och ländryggssmärta. Uppmjukande av benmuskler kan vara positivt när man ska tävla i olika sporter som exempelvis löptävlingar, cykellopp, och andra krävande sporter. Massage kan också rekommenderas under hårda uppbyggnadsperioder inför tävlingar. 

Vi har under flera år samarbetat med idrotten i Uppsala. Sirius bandy och IK Uppsala fotboll är två klubbar som vi idag hjälper med skadebehandling och rehabilitering.

Naprapater får redan under termin två i utbildningen en gedigen massageutbildning som vi får praktisera senare på vår klinikutbildning. 

Hur säkert är massage?

Det finns mycket forskning och dokumentation kring ämnet massage. I flera studier kan man läsa om att massagen påverkar det autonoma, (icke viljestyrda) nervsystemet, vilket reflexmässigt ökar blodcirkulationen och frigör hormoner som ger ett lugn och minskar musklernas spänningsgrad.

Till Sverige kom massagen på 1810-talet tack vare Per-Henrik Ling, grundaren till GIH. På slutet av 1800-talet och i början på 1900-talet vidareutvecklades massagen till var den är i dag.

Vad kostar en massagebehandling?

Behandlingen kostar 750kr för 45 minuter och du bokar den enkelt via vår onlinebokning. Om du är känner dig osäker på om det är rätt behandling för dig så kan du kontakta oss för rådgivning.

Naprapatklinik 018 ingång

Undrar du något mer och vill komma i kontakt med oss? Eller vill du boka tid online?