Naprapatklinik018 sponsrar

Presentation av Emil Nyholm

Jag är född 1994. Mitt intresse för paddling väcktes när jag som tioåring deltog i kanotskolan som anordnades av Ks Ägir. Intresset för paddling övergick snabbt till systematisk träning med stor målmedvetenhet. Jag ville bli bäst i min klass och har numera som långsiktigt mål att få delta i OS år 2020.

Redan som tolvåring tränade jag 10-12 pass per vecka, något som gav resultat. Att ha regelbunden träning och kost samt balans i återhämtningen är viktiga faktorer. Men den viktigaste faktorn och drivkraften är att det ska vara kul att paddla!

Vid val av gymnasium kändes det viktigt att kunna kombinera studier och träning. Jag har studerat på samhällsvetenskapliga programmet med inriktning elitidrott, på Celsiusskolan i Uppsala. I landslaget har jag varit med som junior, ungdom och senior.

Från Svenska mästerskap har jag 34 medaljer, varav 14 st. är guld. Jag har även 7 medaljer från Nordiska mästerskap varav 2 st. är guld samt ett brons i Världscupen.

I livet kan det hända saker som tillfälligt hindrar utvecklingen av den plan som man har gjort upp. En sådan händelse var när jag under en träningsperiod på tre månader våren 2014, i Melbourne Australien, råkade ut för en cykelolycka. Jag fick en muskelskada i ryggen, men tack vare snabb och professionell behandling på Naprapatklinik 018, i Uppsala, lyckades jag rehabilitera mig tillbaka snabbt och utan bestående men. Idag kan jag träna fullt ut.

Jag har Naprapatklinik 018 att tacka för mycket och vill rekommendera dem å det varmaste.

Intervju med Emil Nyholm hösten 2014

”Emil arbetar denna höst som tränare i kanotklubben Ägir. Hans ordinarie arbete är inom hemtjänsten. Han tränar 12-14 gånger/vecka. Från och med den 1/11-14 sker träningen tillsammans med Olle Forsberg, förbundskapten, och Martin Hunter i landslaget. Just nu sker träningen i klubbens gym med fokus på att bygga upp styrka och muskler samt öka sin vikt.

Senare i vår åker de eventuellt till Florida. Där kan de få bra sparring. Dit kommer landslag från hela Europa, mellan 20-25 tusen kanotister. Det innebär optimal träning i sex veckor. Om inte detta blir av så åker de till Mallorca eller Portugal i stället.

Emil Nyholm har tagit silver på SM i K2 tillsammans med Emil Vinberg.

På sträckan 5000m kom Emil på nionde plats.

Hans närmaste stora mål är att paddla K4. Just nu finns det tolv personer som är aktuella för detta. Tävlingarna äger rum i Brasilien år 2016.

April 2015.

Emil har varit i Portugal fjorton dagar på träningsläger och vässat formen till säsongsstarten som börjar i maj månad.

Vi på Naprapatklinik 018 önskar Emil lycka till med säsongen 2015!

Naprapatklinik018 sponsrar Emil